Πολιτιστικές Εμπειρίες


Odyssey Eco Farm Glamping

Η Οδύσσεια του Ομήρου

Ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών είναι η επιβλητική πόλη του μυκηναϊκού πολιτισμού, που κυριάρχησε στον κόσμο της ανατολικής Μεσογείου από τον 15ο έως τον 12ο αιώνα π.Χ. και έπαιξε ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη του κλασικού ελληνικού πολιτισμού. Οι Μυκήνες συνδέονται με τα ομηρικά έπη, την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, που έχουν επηρεάσει την ευρωπαϊκή τέχνη και λογοτεχνία για περισσότερες από τρεις χιλιετίες.

Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου θεωρείται ως το καλύτερα διατηρημένο αρχαίο θέατρο στην Ελλάδα ως προς την τέλεια ακουστική και τη λεπτή δομή του. Κατασκευάστηκε στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ. Βρίσκεται κοντά στο αρχαίο ιερό του Ασκληπιού, ένα περίφημο θεραπευτικό κέντρο του κλασικού κόσμου. Χρησιμοποιήθηκε ως θεραπευτικό και θρησκευτικό κέντρο αφιερωμένο στον Ασκληπιό, τον θεό της θεραπείας. Σήμερα το ιερό είναι ένας εκτεταμένος αρχαιολογικός χώρος με ενδιαφέροντα κτίσματα.

Το Ναύπλιο είναι μια όμορφη και ρομαντική πόλη στην ανατολική Πελοπόννησο, η πρώτη πρωτεύουσα της Ανεξάρτητης Ελλάδας. Υπάρχουν πολλά ιστορικά αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε στην πόλη των τριών κάστρων, όπως το φρούριο Παλαμήδι και το Κάστρο Μπούρτζι.


Μπορείτε να μείνετε σε εμάς και να πραγματοποιήσετε ημερήσια εκδρομή σε αυτά τα φανταστικά αξιοθέατα. Ή μπορούμε να αναλάβουμε να σας οργανώσουμε εμείς το ταξίδι συμπεριλαμβανομένου τα μεταφορά και ξεναγό.

Η Οδύσσεια στο Αρχαίο Δράμα

Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, Πελοπόννησος:
Το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου θεωρείται ως το καλύτερα διατηρημένο αρχαίο θέατρο στην Ελλάδα ως προς την τέλεια ακουστική και τη λεπτή δομή του. Κατασκευάστηκε στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ. και ολοκληρώθηκε σε 2 στάδια. Αρχικά το θέατρο είχε 34 σειρές καθισμάτων χωρισμένες σε 34 τετράγωνα με σκάλες και διαδρόμους.

Βρίσκεται κοντά στο αρχαίο ιερό του Ασκληπιού, ένα περίφημο θεραπευτικό κέντρο του κλασικού κόσμου. Χρησιμοποιήθηκε ως θεραπευτικό και θρησκευτικό κέντρο αφιερωμένο στον Ασκληπιό, τον θεό της θεραπείας. Σήμερα το ιερό είναι ένας εκτεταμένος αρχαιολογικός χώρος με ενδιαφέροντα κτίσματα. Το θέατρο περιβάλλεται από ένα καταπράσινο τοπίο, αναπόσπαστο κομμάτι του ίδιου του θεάτρου.

Το διάσημο αυτό αρχαίο θέατρο διακρίνεται για την αρχιτεκτονική του συμμετρία και την εξαιρετική ακουστική του.

Το περίφημο Φεστιβάλ Επιδαυρίας, το σημερινό Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, ξεκίνησε το 1954 και πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι με διάσημα αρχαία δράματα ή σύγχρονα έργα. Με τα χρόνια, το φεστιβάλ έχει φιλοξενήσει Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.
Αν τύχει να μας επισκεφτείτε τις ημερομηνίες του ελληνικού φεστιβάλ αξίζει να παρακολουθήσετε μια από τις παραστάσεις. Είναι μια εμπειρία που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.


Διοργανώνουμε επισκέψεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

«Ας αρχίσουν οι χοροί» - Dancing Odyssey

Ο ελληνικός χορός είναι μια πολύ παλιά παράδοση, που αναφέρεται από συγγραφείς όπως ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Πλούταρχος και ο Λουκιανός. Υπάρχουν διαφορετικά στυλ και ερμηνείες από όλα τα νησιά και τις γύρω ηπειρωτικές περιοχές. Κάθε περιοχή διαμόρφωσε τη δική της χορογραφία και στυλ για να ταιριάζει με τους δικούς της τρόπους.

Θέλατε ποτέ να μάθετε παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς; Λοιπόν, μπορείτε να το κάνετε στο Odyssey. Μάλιστα, μπορείτε να μάθετε τον δικό μας παραδοσιακό χορό του Πόρου που ονομάζεται «Ποριώτικο Χασάπικο». Είναι πραγματικά όμορφο και μοναδικό. Οι φίλοι μας, η Μαρία και ο Χρήστος, είναι επαγγελματίες χορευτές και λειτουργούν σχολή χορού στον Πόρο. Θα χαρούν πολύ να έρθουν εδώ στο Odyssey για να σας μάθουν τα βήματα. Αφού μάθετε τα βήματα, μπορούμε όλοι να πιούμε ένα ποτήρι κρασί και να εξασκήσουμε αυτό που μάθατε (χωρίς χρέωση για αυτό). Η Μαρία και ο Χρήστος διδάσκουν επίσης άλλους χορούς όπως salsa, tango, rumba, οπότε αν σας αρέσει, θα χαρούν να σας μάθουν μερικές κινήσεις!


Dancing Odyssey - Odyssey Eco Farm Glamping
Dancing Odyssey - Odyssey Eco Farm Glamping

Odyssey Αρχαία Ελληνική Μάλαξη

Η Αρχαία Ελληνική Μάλαξη® είναι μια θεραπευτική μέθοδος η οποία βασίζεται σε τεχνικές που υποστήριζε ο "πατέρας" της ιατρικής Ιπποκράτης στα γραπτά του και οι οποίες εφαρμόζονταν στα σχολεία πάλης την αρχαίας Ελλάδας, στα γυμναστήρια από τους παιδοτρίβες και σε ασθενείς στα Ασκληπιεία που λειτουργούσαν σαν θεραπευτικά κέντρα. Πρόκειται για μία θεραπεία η οποία απελευθερώνει το στρες χαρίζοντας ένα βαθύ αίσθημα χαλάρωσης και ευεξίας, ενώ ταυτόχρονα μας φέρνει σε επαφή με την αρχαία Ελληνική ιατρική σκέψη.

Συνδυάζει "στεγνή μάλαξη" με πιέσεις και ταλαντώσεις, ακολουθεί η χρήση βούρτσας με σκοπό να ενισχυθεί η κυκλοφορία του αίματος στην πλάτη. Στη συνέχεια εφαρμόζεται ζεστό λάδι με αιθέρια έλαια και γίνεται μάλαξη με ειδικές βεντούζες, το λάδι αφαιρείται με την χρήση ξύλινης ξύστρας "Στλεγγίδα". Η θεραπεία ολοκληρώνεται με τις "τρίψεις της θλίψης" που ουσιαστικά είναι μασάζ κεφαλής κατά την διάρκεια του οποίου αυξάνεται η έκκριση σεροτονίνης και μειώνεται η κορτιζόλη, συνεπώς απομακρύνει την θλίψη.
Μία μοναδική ολιστική θεραπεία που απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να αναζωογονήσει σώμα και πνεύμα, να αποφορτιστεί και να χαρίσει στον εαυτό του ένα ταξίδι πίσω στην αρχαία Ελλάδα.
Χρησιμοποιείται στην χειρομάλαξη αγνό παρθένο λάδι ελιάς επεξεργασμένο με τον παραδοσιακό τρόπο ψυχρής σύνθλιψης, σε συνδυασμό με αιθέρια έλαια βοτάνων.

Το Τελετουργικό της αρχαίας Ελληνικής μάλαξης αρχίζει μόλις περάσετε την είσοδο της Αμάλθειας. Η θεραπευτική ιδιότητα της αρχαίας Ελληνικής μουσικής που υπήρχε στα Ασκληπιεία ηχεί σε όλον το χώρο. Σας προσφέρουμε ότι χρειάζεστε για να κάνετε το μπάνιο σας με χειροποίητο σαπούνι από λάδι ελιάς να χαλαρώσει το σώμα. Φορώντας τον αρχαιοελληνικό χιτώνα είστε έτοιμοι να απολαύσετε την θεραπεία και να κάνετε το ταξίδι σας πίσω στην αρχαία Ελλάδα. Στο τέλος το κέρασμα μας είναι τοπική σπιτική λεμονάδα, αποξηραμένα φρούτα και ξηροί καρποί από την Ελληνική γη.


Odyssey Ancient Greek Massage - Odyssey Eco Farm Glamping
Odyssey Ancient Greek Massage - Odyssey Eco Farm Glamping
Odyssey Ancient Greek Massage - Odyssey Eco Farm Glamping
Odyssey Ancient Greek Massage - Odyssey Eco Farm Glamping
Odyssey Ancient Greek Massage - Odyssey Eco Farm Glamping
Odyssey Ancient Greek Massage - Odyssey Eco Farm Glamping

Odyssey Οικο - Υφαντική

Εύκολο και διασκεδαστικό εργαστήριο, όπου μαθαίνετε να υφαίνετε ανακυκλώνοντας υλικά καθημερινής χρήσης.


Μάθετε να υφαίνετε σε έναν αργαλειό πλαισίου ή σε έναν αργαλειό Rigid Heddle. Οι αρχάριοι θα μάθουν πώς να περνούν στημονιά και απλές τεχνικές ύφανσης. Οι πιο έμπειροι θα μάθουν κάποιες πιο σύνθετες τεχνικές ύφανσης.

Odyssey Weaving - Odyssey Eco Farm Glamping
Odyssey Weaving - Odyssey Eco Farm Glamping
Odyssey Weaving - Odyssey Eco Farm Glamping
Odyssey Weaving - Odyssey Eco Farm Glamping
Odyssey Weaving - Odyssey Eco Farm Glamping